Fem feina per Sant Feliu de Buixalleu

Fem feina per Sant Feliu de Buixalleu

Durant aquesta legislatura 2023/2027, els membres de la candidatura d’Independents per Sant Feliu de Buixalleu, seguirem treballant per millorar el municipi i les condicions de vida dels que hi viuen.

Relacionem aquí algunes de les iniciatives que esperem contin amb l’aprovació i el suport del consistori. Nosaltres no estem a l’equip de Govern, ni a la oposició, però farem tot el possible per ajudar-los, per tal que uns i els altres facin feina pel municipi.

2024-04-10 Informem l’Ajuntament que les ABS de la Selva s’impliquen en la millora de l’atenció de malalts crònics complexos:

Atenció als malalts crònics complexos

2024-04-09 Informem l’Ajuntament de les subvencions en espècies de material informàtic per a ajuntaments de les comarques gironines fins a 20.000 habitants:

Subvencions en espècie de material informàtic

2024-04-09 Informem l’Ajuntament de les subvencions a l’esport:

Quadre resum de les bases de subvencions a l’esport de la Diputació – 2024

2024-03-21 L’Ajuntament informa de l’exposició al públic de llistes electorals

Fem feina per Sant Feliu de Buixalleu

2024-03-20 Divulguem la notícia sobre el Castell de Montsoriu

Castell de Montsoriu

2024-03-19 Informem l’Ajuntament de la concessió d’una subvenció de la Diputació de Girona de 250.000€ per l’arranjament dels accessos a l’urbanització de Pla de Fogueres i al Castell de Montsoriu.

Fem feina per Sant Feliu de Buixalleu

2024-03-18 Convidem els veïns i veïnes de Sant Feliu de Buixalleu a participar en la campanya de donació de sang

Donació de sang el 22/03/2024

2024-03-17 Participem en la sisena marxa Alzines Balladores

Fem feina per Sant Feliu

2024-03-15 L’Ajuntament ens informa de la convocatòria d’eleccions per formar la nova Junta i nou President de l’ADF Guilleries Montseny.

2024-03-14 Ens oferim per formar part de l’ADF Guilleries Montseny.

2024-03-12 Informem l’Ajuntament de les subvencions de la Diputació de Girona

Subvencions per a publicacions d’interès local editades per Ajuntaments

2024-03-07 Informem l’Ajuntament de la creació a Sant Celoni d’una iniciativa per el desenvolupament dels productors i del comerç local. L’Ajuntament respon que també hi ha intenció de fer quelcom similar a Sant Feliu de Buixalleu.

2024-03-07 Informem l’Ajuntament de la campanya per la neteja de la llera de la Riera d’Arbúcies

Campanya de neteja de les lleres de la Riera d’Arbúcies

2024-02-22 Presentem una instància amb una proposta de Moció en favor de la Pagesia:

MOCIÓ DE SUPORT A LA PAGESIA

Ateses les mobilitzacions efectuades per la pagesia organitzada en el dia d’avui, així com les mobilitzacions programades els propers dies a Catalunya i a Madrid, també a les comarques gironines.

Atesa al situació greu que travessa la pagesia com a conseqüència de la baixada generalitzada de la producció a causa de la sequera, preus en origen a la baixa, encariment desproporcionat dels costos de producció així com la burocràcia excessiva que comporta la inversió de temps i despeses a agricultors i ramaders.

Atès que la pagesia suposa un pilar fonamental en la cadena alimentària, és l’essència del sector primari, és país, salut i alimentació així com un dels teixits econòmics, socials i productius més importants pel món rural.

En aquest sentit, les seves demandes mereixen tot el nostre respecte, la màxima empatia i, per suposat, el nostre màxim suport institucional i polític. La pagesia diu prou, però ja fa temps que ho diu. Per això, és el moment de passar a l’acció i de transformar les mocions i les demandes amb accions polítiques clares que donin resposta a les seves demandes, prioritzant-les en el debat polític i a les negociacions pressupostàries de la Generalitat de Catalunya i les del Govern Central.

Cal dignificar l’esforç de la nostra pagesia, alçar la veu com a institució comarcal per resultar un vehicle útil per a la pressió que cal exercir a les administracions competents per a garantir que la pagesia segueixi essent no només un potencial econòmic i productiu, sinó també que segueixi esdevenint un pilar social i una opció viable.

Les demandes són clares i la resposta política ha de ser contundent: La producció d’aliments esdevé insostenible per l’increment de costos, crisi de preus, sequera i desigualtat d’exigències vers als productes importats de països tercers, a més d’una excessiva burocratització.

El conflicte és global i d’escala europea. En aquest sentit, cal que totes les institucions es conjurin per a donar resposta a la crisi de preus, els models productius basats en exigències mediambientals que no són compensades afegides a les incidències climatològiques, com la sequera que es pateix des de fa mesos i que ho accentua perillosament.

Cal crear un model equilibrat, que garanteixi la supervivència de la pagesia i que reforci la incorporació de joves pagesos i pageses per a garantir el relleu generacional de la nostra pagesia.

Per tots els elements exposats, ENTESA X SFB proposa al Ple de la Corporació els següents ACORDS:

Primer.- Aprovar la urgència de la present proposta.

Segon.- Donar suport a les mobilitzacions convocades pels sindicats de la pagesia en el marc de les propostes convocades sota el lema “La Pagesia diu Prou”.

Tercer.- Instar al Govern de la Generalitat i al Ministeri d’Agricultura per què es doni resposta a les demandes plantejades per la pagesia que permeti esmorteir la pujada de costos de producció, la disminució dels guanys, la disminució de la burocratització i a l’establiment de compensacions econòmiques derivades de la implementació de polítiques com la PAC de la Unió Europea.

Quart.- Instar al Govern de la Generalitat, al Govern Estatal i a la Comissió Europea a crear una taula de treball entre les diferents administracions que ostenten competències en matèria d’agricultura i ramaderia amb els principals sindicats i portaveus de la pagesia, per establir polítiques concretes que permetin garantir una pagesia digne i amb futur.

Cinquè.- Donar trasllat de la present proposta als ajuntament de la comarca de la Selva, al govern de la Generalitat, als grups parlamentaris del Parlament de Catalunya, de les Corts Generals i a la Comissió Europea.

Sant Feliu de Buixalleu, 19 de febrer de 2024.

ENTESA x SFB, Independents de la Selva

2024-02-21 Informem l’Ajuntament de les jornades sobre mamifers urbans les conclusions de les quals poden ser d’interès per a forestals, pagesos i ramaders del municipi:

Sant Hilari Sacalm_mamífers urbans_1502_2024

2024-02-13 Informem l’Ajuntament de la convocatòria de la Diputació de Girona Subvencions per al desenvolupament de bones pràctiques agràries a la província de Girona (2024) dirigida a agricultors i ramaders professionals, amb l’objectiu de donar suport a pràctiques agràries que afavoreixin la conservació del sòl, la biodiversitat i les seves funcions ecològiques i els serveis ecosistèmics lligats a la provisió i regulació. Es poden presentar sol·licituds a partir de demà i fins el 15 d’abril de 2024.Per informar de la convocatòria i aclarir dubtes, hem previst una sessió en línia el proper 20 de febrer, a les 17 h, la qual us demanem que en feu difusió entre els agricultors i ramaders del vostre municipi. També els càrrecs electes municipals i responsables tècnics hi esteu convidats a connectar-vos.

Sessió en línia sobre la convocatòria d’ajuts per al desenvolupament de bones pràctiques agràries
20 de febrer de 2024, en línia

17:00 h Benvinguda
Nil Papiol, diputat d’ODS i patrimoni natural de la Diputació de Girona

17:10 h Subvencions per al desenvolupament de bones pràctiques agràries
Jaume Llunell, tècnic de Medi Ambient i cartografia de la Diputació de Girona

18:00 h Final de la sessió en línia

Una vegada feta la inscripció, el dia abans de la sessió es rebrà l’enllaç per a connectar-se mitjançant la plataforma de zoom.

Enllaç inscripció: https://forms.office.com/e/jpBTzy9xL7

Subvencions bones pràctiques agràries

2024-02-02 Informem l’Ajuntament que aquest mes de febrer s’han obert les línies de subvenció de Medi ambient, les que es gestionen directament des de l’ajuntament i les que poden sol·licitar ADF, propietaris forestals… aquí us les deixo per si són del vostre interès:

2024-01-29 Avisem l’Ajuntament de la caiguda d’un senyal de la Ruta de la Tordera. Demà passat dimecres aniran a veure-ho amb el responsable de la ruta.Fem feina per Sant Feliu de Buixalleu
2024-01-16 Informem l’Ajuntament de les subvencions de la Diputació de Girona
2024-01-12 Informem l’Ajuntament de les subvencions de la Diputació de Girona
2024-01-09 Informem l’Ajuntament de les subvencions de la Diputació de Girona en les àrees d’habitatge i polítiques socials:
2023-12-27 Participem en el darrer ple de l’any 2023
Cal destacar que en Marc Argemí, tot i que la seva funció de Secretari Interventor és de caire provisional, ho està fent amb una extraordinària professionalitat.
Marc Argemí ha informat el Ministerio de Economía que els comptes de l’Ajuntament acompleixen els terminis de pagament legalment previstos.
A continuació s’aproven els Decrets d’Alcaldia 487, 488, 489, 574 i 577 relatius a diferents activitats relacionades amb la promoció del nostre municipi.
El Decret 487 té a veure amb la promoció de turisme mitjançant el Consell Comarcal a través de l’Associació de Turisme de La Selva – Comarca de l’Aigua.
El Decret 488 designa els representants del municipi al CEIP i a l’IES.
El 489 té a veure amb la celebració del visitant número 150.000 al Castell de Montsoriu dins del Consell d’Iniciatives Locals de les Comarques Gironines.
El 574 té a veure amb el conveni entre l’Ajuntament i el Vescomptat de Cabrera per la promoció turística del municipi.
El 577 té a veure amb el manteniment dels ascensors que es delega a l’ACM.
A l’apartat de Precs i Preguntes el Sr. Roquet va exposar els següents dubtes:

1. SEGURETAT AL MUNICIPI

El Cap de l’oposició demana a l’Alcalde si té previst convocar la plaça de l’agutzil de nit que ha deixat per jubilació Josep Negre.Fem feina per Sant Feliu
L’alcalde li respon que no està previst que es convoqui de nou aquesta plaça, que els veïns poden obtenir ajuda directament dels serveis d’emergències a través del telèfon 112 i que les ambulàncies i els Mossos tenen accés immediat a qui ha demanat ajut sense la necessitat de l’agutzil de nit.
Per altra part la feina de l’agutzil de nit, en un municipi tan extens com Sant Feliu de Buixalleu, és del tot ineficaç i a més manca d’autoritat i de força per dur a terme qüestions relatives a la seguretat, perquè no és policia, ni guarda de seguretat i no va armat. Així doncs que és millor que els veïns s’adrecin directament al 112 en cas d’emergències.
Nosaltres creiem que la seguretat al municipi podria millorar-se mitjançan instruments per la lectura de matrícules al principals accessos i càmeres de videovigilància on calgui. També cal mantenir la coordinació amb les policies locals dels municipis dels voltants, cosa que pot fer el regidor que actualment controla el telèfon que abans tenia l’agutzil de nit.
També creiem que s’ha de notificar als veïns que el telèfon de l’agutzil ja no està operatiu i que s’han d’adreçar al 112, per exemple a la revista Sant Feliu Diu.

2. PRESSUPOST

L’ex-alcalde reclama el dia 28/12/2023 a l’equip de govern que encara no ha presentat els pressupostos del 2024.
Nosaltres creiem que tira de sarcasme perquè quan ell n’era el responsable no va presentar els pressupostos del 2022 fins el mes d’octubre de 2022.

3. Recollida selectiva «Casa a Casa»

El Sr. Roquet diu que a la vista dels resultats publicats per l’Ajuntament quant a la recollida selectiva, s’estranya que el percentatge de reciclatge sigui tan sols del 52% quant ell creu que hauria de ser proper al 80%. Degut als seus coneixements per la seva feina al Consell Comarcal i també a l’elaboració del projecte «Casa a Casa» diu que el problema rau en que l’Ajuntament no ha comunicat a Residus de la Generalitat que la major part de les cases de Sant Feliu de Buixalleu fan el compostatge de la seva fracció orgànica. Que si ho fessin el percentatge de reciclatge pujaria significativament i fins i tot podríem aconseguir el retorn del cànon.
Nosaltres creiem que aquesta comunicació l’hauria d’haver fer l’empresa adjudicatària del servei de recollida «Casa a Casa» Germans Alum.
També creiem que s’hauria de fer una revisió i renegociació de les condicions del contracte tenint en compte les experiències sorgides al llarg d’aquests mesos de recollida «Casa a Casa» sobretot tenint en compte la opinió dels veïns. Alguns temes a revisar podrien ser:
 • Nuclis d’habitatges en l’entorn rural que es poden acollir a la recollida similar als entorns urbans
 • Freqüència i ubicacions de la deixalleria mòbil.
 • Freqüència d’ús dels contenidors que hi ha al costat de l’Ajuntament.
 • Ús de la recollida d’andròmines.
 • Modificacions en les dates de recollida en els entorns urbans, per exemple: afegir un dia més per al paper i cartró.
 • Neteja de la via pública.
 • Recollida d’abocaments incontrolats.

4. Aigua

L’oposició demana a l’Alcalde quines previsions s’han fet per paliar els efectes de la sequera al nostre municipi. Contesta el Regidor encarregat Lluís Cardona que s’han fet prospeccions amb l’ajut de saurins i que les conclusions són que es poden approfondir els pous existents fins arribar a l’actual capa de la aqüifer, que s’està estudiant de fer un nou pou i ampliar els dipòsits de Gaserans i Grions. Que s’ha estudiat la possibilitat de connectar la xarxa d’aigua de Sant Feliu de Buixalleu amb la subministrada per ATLL que passa per el nostre municipi entre el complex de Sau, Susqueda, Pasteral i la ciutat de Barcelona, però que de moment s’ha descartat per els costos que tindria.

Nosaltres creiem que amb aquests tres anys de sequera s’han buidat els pantans i els aqüífers i que res no fa preveure que els propers tres anys no segueixi la sequera tant o més severa que fins ara. Per tant que totes les mesures resultaran insuficients i que caldrà fer un esforç per estalviar aigua, tant per ús de boca com per usos agrícoles i industrials. 
2023-12-12 Informem l’Ajuntament d’unes subvencions de la Diputació de Girona:
2023-12-08 Avisem l’Ajuntament d’un nou abocament incontrolat de brossa davant del Restaurant Grions:
Fem feina per SFB
2023-11-21 Informem l’Ajuntament de les subvencions de la Diputació per la conservació del patrimoni natural i per a custòdia del territori (2024-2025)
2023-11-15 Fem acte de presència a la Jornada sobre les conseqüències de la sequera i el canvi climàtic que té lloc al Centre Cívic Cal Mestre, organitzada per l’Ajuntament de Sant Feliu de Buixalleu.
1ª ponència, a càrrec de Jordi Cunillera, director de l’equip de canvi climàtic del Servei Meteorològic de Catalunya:
2ª ponència, a càrrec d’Annelies Brökman, doctora en agronomia i investigadora del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF) i especialista en polítiques de gestió de l’aigua, amb una atenció especial en les pràctiques de governança en el context europeu i la regió mediterrània:
Taula rodona: Rafel Catafal de l’Associació de Propietaris del Montseny, Jordi Tornés, cap de l’àrea d’Agents Rurals de La Selva, Josep Carlos Vicente, responsable de desenvolupament rural i medi ambient d’Unió de Pagesos de Catalunya, Josep M. Tusell, representant del Consorci Forestal, Carles Lumeras, president de Salvaguarda del Montseny y sengles representants de l’Agència Catalana de l’aigua i de la Diputació de Girona.
2023-11-15 Informem l’Ajuntament del programa de subvencions per a la realització del Cicle de Concerts de Música de Cobla (2023-2024)
2023-11-14 Informem l’Ajuntament del programa de subvencions de la Diputació de Girona pel programa Biennal d’Art de Girona – Casa de Cultura
2023-11-10 Informem l’Ajuntament del programa de subvencions del DIPSALUT:
2023-11-05 Assistim a la tradicional Matança del Porc de Gaserans que, enguany celebra la seva XXXII edició. La «porra» queFem Feina se celebra al matí abans de fer el despeçament del porc la guanya la Mercè que endevina exactament el pes de la canal, que era de 102 kilograms. Al matí se serveix coca i barreja per a tothom. A migdia se celebra el dinar del veïnat, els que no hi poden assistir recullen la seva part per emportar-se-la a casa seva. Moltes gràcias als Amics de Gaserans per la organització de l’esdeveniment, especialment als de Cal Perxistor, de la Casa Nova i de Can Palet (l’Enriqueta té molta traça a lligar botifarres).
2023-11-03 Qualsevol associació que rebi diners públics, ha d’actuar amb la major transparència, tant és si les subvencions són autonòmiques, provincials o de l’Ajuntament. Cal demanar factures on consti el destí dels fons públics que han rebut. També cal saber qui són els proveïdors de les associacions que reben subvencions.

2023-10-27 Informem l’Ajuntament de l’aprovació de les bases reguladores per la concessió de subvencions a ajuntaments en l’àmbit d’habitatge,

 • per a la compra de material per contribuir a la lluita contra la pobresa energètica
 • per a estudis, plans, programes i projectes locals en l’àmbit de les polítiques d’habitatge
 • per la gestió de les polítiques socials d’habitatge en l’àmbit comarcal
 • per a inversions en habitatges destinats a polítiques socials
 • per a inversions en l’adquisició d’habitatges destinats a polítiques socials

2023-10-26 Informem l’Ajuntament de l’aprovació de les bases del Premi Joves Fotògrafs de Catalunya 2024. La convocatòria tindrà lloc durant el mes de gener de 2024.

2023-10-25 L’Ajuntament fa netejar el pou Draper que subministra aigua al municipi. L’empresa encarregada ha tret entre 1’20 i 1’40 metres de sediments dipositats al pou durant anys de falta de manteniment. Aquests sediments impedien la captació d’aigua perquè la bomba es trobava al nivell dels sediments. Ara hi ha molta més aigua i el que és més important també n’entra molta més i això permetrà prescindir de les cubes que actualment omplen la cisterna. L’Ajuntament també ha demanat a alguns saurins locals que mirin si es poden enfondir els altres pous o si hi ha algun lloc on se’n pugui fer un de nou per garantir el subministrament d’aigua malgrat la sequera.

2023-10-19 Informem l’Ajuntament de les subvencions del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

2023-10-19 Malgrat les nostres gestions de 26/07/2023 (vegeu més a baix) l’ex-Alcalde de Blanes Àngel Canosa (ERC) no ha estat contractat per l’Ajuntament de Sant Feliu de Buixalleu com a Secretari-Interventor i ara ha estat nomenat assessor de la Diputació de Girona.

Fem feina
Àngel Canosa amb Josep Maria Reichardt

2023-10-16 Avisem l’Ajuntament d’un nou abocament il·legal al costat del passallís de la Riera d’Arbúcies, amb brossa i matalassos. Creiem que és important retirar-ho de nou per evitar «l’efecte crida» dels abocaments incontrolats, és a dir que si els incívics veuen que hi ha brossa o runes en llancen més que si veuen que està tot net.

2023-10-15 100 dies del nou consistori. Cal esmentar que aquests 100 primers dies han transcorregut amb total normalitat, la transferència de funcions de l’antic al nou equip de govern s’ha fet amb tota tranquil·litat. El nou equip de govern ha hagut de fer front a algunes mancances de gestió i manteniment de la xarxa d’aigua potable del municipi, amb constants talls d’aigua deguts a la sequera i a què no es va fer un adequat manteniment de les canalitzacions. També s’ha trobat que en alguns pous el motor de emergència estava avariat. En tots els pous hi ha dos motors per si de cas un dels dos falla que al menys funcioni l’altre, malauradament en algun dels pous el motor d’emergència estava avariat de feia mesos i el nou equip de govern l’ha fet reparar. Tampoc no s’ha avaluat suficientment l’efecte de la sequera i del cabal dels pous existents que s’han demostrat insuficients per al consum, especialment dels caps de setmana. El nou equip de govern ha fet arreglar els motors avariats i està avaluant les possibilitats d’aprofondir els pous existents o contractar el subministrament d’altres pous existents al municipi.

2023-10-10 Proposem adherirnos a una Comunitat Energètica municipal https://somcomunitats.coop/#troba-la-teva-comunitat

2023-10-04 L’equip de govern de l’Ajuntament de Sant Feliu de Buixalleu es posa al serveis de les veïnes i veïns:

 • L’alcalde Xavi Santos tel. 676 28 98 60
  • Alcaldia
  • Ensenyament
  • Joventut
  • Festes
  • Activitats esportives
 • El regidor Àngel Torrent tel. 600 63 48 15
  • Urbanisme, obres i activitats
  • Obres municipals i infraestructures
  • Comunicació: revista i XXSS
  • Participació ciutadana
  • Veïnat de Gaserans
 • El regidor Lluís Cardona tel. 678 48 95 01
  • Edificis, serveis i instal·lacions municipals
  • Sostenibilitat i medi ambient
  • Cultura
  • Hisenda
  • Veïnat de Grions
 • La regidora Conxita Iglesias tel. 603 17 88 99
  • Benestar social i gent gran
  • Agricultura
  • Política forestal
  • Sanitat
  • Veïnat de Sant Feliu

2023-10-05 L’Ajuntament neteja l’abocament incontrolat del passallís de la Riera d’Arbúcies que nosaltres havíem denunciat.

Treballem

Treballem

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Scroll al inicio