Sant Jordi

El comerç de roses per Sant Jordi

Regalar roses i llibres per Sant Jordi a les persones estimades és una activitat cultural que distingeix els catalans e qualsevol altre poble del Món. És la Diada Nacional de Catalunya perquè la major part dels catalans preferim celebrar la nostra Diada amb llibres i roses que en l’aniversari d’una derrota, el 23 d’abril també és la commemoració del Patró de Catalunya, la festa dels enamorats i la Diada de la rosa i del llibre. El comerç de roses per Sant Jordi és una de les activitats econòmiques més importants de l’any en aquest sector.

Sis milions de roses

Sis milions de roses són les previsions de vendes per a aquest Sant Jordi de 2023.

Mercabarna, un dels mercats de roses més grans de Catalunya, ha presentat les seves previsions de vendes i tendències per a la Diada 2023: 6 milions de roses o, el que és el mateix, gairebé una rosa per cada habitant de Catalunya. Aquesta és la previsió de venda de roses que ha llançat Mercabarna, un dels principals mercats de roses de Catalunya, el mercat majorista de Barcelona té un terç de la quota de mercat de roses de Catalunya. L’altre terç de les roses del país es ven al mercat majorista de flors de Vilassar i la resta en compres que les floristeries fan de manera particular. Per tant, només cal multiplicar per tres els encàrrecs de roses que Mercabarna rep aquests dies per fer un càlcul de les flors que es vendran durant la Diada.

Durant aquest dia es venen un 30% de les roses que es venen a Catalunya la resta de l’any. L’origen de les flors, la majoria provenen de Colòmbia (62%), de l’Equador (20%), dels Països Baixos (15%) i d’origen nacional, sobretot de Tarragona i València (3%).
Des de Mercabarna han anunciat que, malgrat la inflació, els preus de les roses es mantindran com l’any passat, i estaran al voltant dels 4 euros (tot i que els gats vells de Barcelona saben que, a últimes hores de la tarda de la Diada, el preu sempre baixa una mica).

Si traslladem les xifres a nivell local a Sant Feliu de Buixalleu es vendran unes 800 roses que a un preu mitjà de 4€ per rosa representaran uns 3.200€ que els santfeliuencs ens gastarem… en els venedors de roses d’Hostalric o de les paradetes que hi haurà a les carreteres dels voltants.

No trobarem cap jove de Sant Feliu de Buixalleu amb iniciativa que vulgui prendre el bou per les banyes i aprofitar aquestes diades per comercialitzar les roses entre els veïns i veïnes de Sant Feliu de Buixalleu? No estan malament uns ingressos de 3.200€ per uns dies de feina!

Jo, de la meva part, ja li garanteixo que li compraré les roses a ell (o ella) en comptes d’anar a una floristeria dels pobles dels voltants o a les paradetes de les carreteres, i li pagaré per endavant per tal que me les porti a domicili el dia de Sant Jordi.

I a més també li compraré un llibre, si en ven!

Feliç Diada de Sant Jordi!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Scroll al inicio