Starlight

Dieter vol impulsar el turisme Starlight a Sant Feliu de Buixalleu, com es fa a altres llocs,  perquè és un motor per a la creació de llocs de treball per als joves del municipi.

Starlight
Fotos de Jordi Masferrer – La Selva

Dieter està buscant noves oportunitats per impulsar la creació de llocs de treball per als joves del municipi, i una d’aquestes

Starlight
Fotos de Jordi Masferrer – La Selva

possibilitats és impulsar el turisme Starlight. La vista del cel nocturn pot ser espectacular en una nit clara i sense contaminació lumínica. Atès que Sant Feliu de Buixalleu és un poble envoltat de muntanyes i àrees rurals que són ideals per observar el cel nocturn.

Per tenir la millor vista dels estels des de Sant Feliu de Buixalleu, és recomanable allunyar-se dels llums i cercar un lloc elevat amb vistes clares cap a l’horitzó. També es pot fer servir un telescopi o uns binocles per obtenir una vista més detallada dels planetes, estrelles, galàxies i constel·lacions.

Si es dissenyen els productes turístics adients molts visitants de la ciutat poden veure’s atrets per veure els estels, cosa que des de la ciutat, degut a la contaminació lumínica no poden fer. En canvi a Sant Feliu de Buixalleu hi ha poca contaminació atmosfèrica i reduïda contaminació lumínica, i per tant el municipi ofereix condicions ideals per contemplar les estrelles i els fenòmens astronòmics.

L’impuls del turisme Starlight a Sant Feliu de Buixalleu podria generar llocs de treball en diferents àmbits, com la creació i gestió d’observatoris astronòmics, la guia turística especialitzada en astronomia, la promoció de la localitat com a destinació per a l’observació del cel nocturn i la realització d’activitats educatives i divulgatives relacionades amb l’astronomia.

A més, la creació d’aquesta nova indústria turística podria fomentar la formació i l’educació específica en temes relacionats

Starlight
Fotos de Jordi Masferrer – La Selva

amb l’astronomia, l’astrofotografia i la conservació del cel nocturn, proporcionant als joves del municipi noves oportunitats per adquirir coneixements i habilitats específiques en aquests àmbits.

Per tal d’impulsar el turisme Starlight a Sant Feliu de Buixalleu, Dieter vol que les autoritats locals treballin en la creació d’un pla estratègic que inclogui mesures com el suport a la creació de nous negocis relacionats amb el sector, la promoció de la localitat com a destinació per a l’observació del cel nocturn i la col·laboració amb institucions educatives i empreses per oferir formació específica als joves del municipi.

Així mateix, seria important establir mesures per protegir i preservar la qualitat del cel nocturn a Sant Feliu de Buixalleu, com ara la regulació de l’enllumenat públic i la promoció de bones pràctiques per reduir la contaminació lumínica.

En definitiva, el turisme Starlight a Sant Feliu de Buixalleu té un gran potencial per generar llocs de treball per als joves del municipi i contribuir a la diversificació i al creixement econòmic de la localitat. Amb el suport de les autoritats locals i la implicació de la comunitat, aquesta nova indústria turística podria convertir-se en una excel·lent oportunitat per als joves de Sant Feliu de Buixalleu i per a la promoció del municipi com a destinació turística sostenible i respectuosa amb el medi ambient i el patrimoni astronòmic.

Curs de monitor astronòmic

A Andorra s’han organitzat cursos de monitors astronòmics per desenvolupar aquest tipus de turisme.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Scroll al inicio